Historie van Van Hout en Janssen

Piet van Hout start in 1945

met het maken van meubels en de verkoop daarvan aan de Hoofdstraat 25 in Liessel t.o De Molen.
Vanwege de grote meubelfabrikanten gaat Piet van Hout steeds meer in de handel en verkoop.  In 1962 komt Harrie van Loon in dienst. Al snel komt de woning-stoffering er bij evenals meer personeel. Piet van Hout, zeker bij de oudere generatie een begrip in de verre regio.
In 1983 sterft Tina, de vrouw van Piet van Hout en Piet van Hout twee jaar later. Broer Janssen en Antoon van Hout nemen het bedrijf over. Het krijgt de naam Van Hout & Janssen.
In de tijd van de crisis rond ’85 was Harrie van Loon weer het enige personeelslid.
Vanuit de bouw komt Will van Stratum het team versterken en wordt leerling van Harrie. Harrie leert Will alle kneepjes van het vak.
Inmiddels werkt Will 30 jaar bij Van Hout & Janssen. Het bedrijf groeit en er komen een aantal personeelsleden bij. Begin jaren negentig wordt er een ruim magazijn gebouwd op het industrieterrein om de stroom goederen vanuit één punt te coördineren.

In 2005 wordt het bedrijf verkocht aan de huidige eigenaren. In de jaren na 2005 veranderd er veel binnen het bedrijf. De collectie wordt fors uitgebreid en het bedrijf moderniseert waar mogelijk. Het bedrijf investeert in de toekomst en staat zeker niet stil in de tijden van crisis.
Op 1 januari 2012 bereikt Harrie zijn pensioengerechtigde leeftijd. Harrie blijft in dienst en zet zich volledig in om zijn bijdrage te leveren.
Zo bereikt in hij in april 2012 zijn 50 dienstjaren bij Van Hout & Janssen.

In 2013 wordt de winkel in Deurne aan de Piet Mondriaanstraat 1 geopend onder de naam van Hout & Janssen. Tijdloos Wonen en Slapen. In juli 2014 sluiten we de winkel aan de Hoofdstraat in Liessel definitief.

Kom eens vrijblijvend rondkijken in onze nieuwe showroom in Deurne, de koffie staat klaar!

van hout en janssen logo Historie                      Showroom Deurne Piet Mondriaanstraat