Lage Kasten

Dressoir

Lage kasten zoals het dressoir zijn niet meer weg te denken uit het interieur. Het is een half – hoge kast die beschikt over volop opbergruimte. Omdat een dressoir een hoogte heeft van ongeveer 90 centimeter is het een uniek meubel waarop een tafellamp, vazen en fotolijstjes mooi tot haar recht komen. Het dressoir wordt tegen de lange muur van de woon- en/of eetkamer geplaatst. Naast accessoires op de kast is een spiegel of schilderij erboven erg decoratief. Een nieuw dressoir kan vaak ideaal combineren met je huidige meubels. Als verdeler tussen 2 ruimten brengt het dressoir uitkomst. Een duidelijk onderscheid tussen 2 leefruimtes. Uitvoeringen mogelijk in verschillende soorten hout en kunststof:

Eiken, noten, kersen, acacia, steigerhout, teak, lamulux.

Natuurlijk uitgevoerd in de kleur die je wenst.

White wash, blank, honing patiné, antiek, kersen kastanje, noten, olijf, smoke, zand, leem, grijs, graan, tabak, old grey, etc.
Nagenoeg alle CBM kleuren mogelijk.
Kunststoffen in kleur met houtstructuur, hoogglans en matglans in zwart en wit.

Al met al is een dressoir een zeer veelzijdig meubelstuk.

TV dressoir

Het TV – meubel neemt een prominente plaats in de woonkamer. Het bergt de nodige apparatuur om TV en overige elektronica aan te sturen. Steeds vaker zien we dat de TV er boven hangt. Aan de achterzijde van de TV kast zijn openingen aangebracht om kabels door te voeren die nodig zijn voor alle apparatuur. Ook hier geldt natuurlijk dat deze meubelen in alle afmetingen verkrijgbaar zijn. De hoogte van TV dressoir is nagenoeg altijd 50 tot 55 centimeter. Het TV dressoir maakt veelal deel uit van een compleet woonprogramma.

Je kunt er ook voor kiezen om de TV op het half – hoge dressoir (90 centimeter) te plaatsen.

 

‘Van het kastje naar de muur sturen’.

Er is nergens zwart op wit te vinden hoe het gezegde ontstaan is. Wel zijn er veel synonieme gezegdes: van Pier naar Pouwel gezonden worden, van Pontius naar Pilatus, van hot naar haar (of: her), van bakboord naar stuurboord, van de os naar de ezel. Blijkbaar behoort het tot de Nederlandse volksaard om een ander met een kluitje in het riet te sturen. “Van het kastje naar de muur” bestaat in geschriften sinds 1914. Misschien omdat men toen in stadskantoren minder nauwkeurig te werk begon te gaan en er bureaucratie ontstond.