Hoge Kasten

Boekenkast

Dit zijn tegenwoordig veelal eyecatchers binnen het interieur. De boekenkast is vaak een (gedeeltelijk) open hoge kast die karakter en sfeer geeft aan je huis. Een nieuwe boekenkast kan vaak ideaal combineren met je huidige meubels. Ook zijn er hoge kasten welke geheel gesloten zijn middels (schuif-) deuren. Uitvoeringen mogelijk in verschillende soorten hout en kunststof:

  • Eiken, noten, kersen, acacia, steigerhout, teak, lamulux.

Natuurlijk uitgevoerd in de kleur die je wenst.

  • White wash, blank, honing patiné, antiek, kersen kastanje, noten, olijf, smoke, zand, leem, grijs, graan, tabak, old grey, etc.
  • Nagenoeg alle CBM kleuren mogelijk.
  • Kunststoffen in kleur met houtstructuur, hoogglans en matglans in zwart en wit.

Vitrinekast

Hèt pronkstuk in eet- en woonkamer. Deze kast heeft vaak een open en een gesloten deel en is voorzien van glas in de (schuif-) deuren. Ideaal om bijzondere spullen netjes op te bergen of te etaleren. Breed, smal of op maat gemaakt, de vitrinekast past in ieder interieur.

Voorzien van warme LED verlichting oogt de glazen vitrinekast nog mooier. Combinaties van open en gesloten deuren zijn mogelijk.

Buffetkast

De buffetkast lijkt in zijn geheel vaak op de vitrinekast. Een combinatie van deuren en lades. Opgebouwd uit een boven- en onderkast.

Opbergkast

Functioneel en praktisch in ieder interieur. Opbergkasten zijn meestal hoge kasten.

Wandkast

Een open hoge kast opgedeeld in vakken. Vaak ook in gebruik als open boekenkast.

Al deze hoge kasten maken vaak deel uit van een woonprogramma.

Naast deze hoge kasten in allerlei varianten vind je bijpassend altijd een lage kast of half – hoge kast uit hetzelfde programma. Natuurlijk uitgevoerd in de uitvoering en kleur die je wenst. Combineren zoals jij dat wenst.

 

 

Iemand op de kast jagen. Deze uitdrukking betekent: iemand laten schrikken van een niet of nauwelijks bestaande dreiging waarop deze extreem heftig reageert. De uitdrukking stamt uit de tijd dat muizen standaard bewoners van huizen waren. Hoewel ze nauwelijks een serieuze bedreiging voor mensen vormen is de onverwachte beweging voor veel mensen wel reden bang te zijn voor muizen. Muizen lopen doorgaans op de grond, dus een veilige plek om muizen te ontlopen is omhoog, op de kast