KASTEN

Bij van Hout en Janssen vind je functionele, praktische en vooral mooie betaalbare kasten in diverse soorten en maten.

 • Boekenkast
 • Dressoir
 • Tv – meubels
 • Vitrinekast
 • Linnenkast

Ruim assortiment te combineren met onze woonprogramma’s.

Kasten (diverse typen) maken vaak deel uit van een compleet woonprogramma.

 • Dressoir, tv – meubel, salontafel, eetkamertafel en bijzettafel.

Landelijk, rustiek, klassiek, romantisch, lifestyle, modern, design, retro of vintage: uitgevoerd in verschillende materialen en kleuren.

Navigeer middels de ‘links’  naar hoge en/of lage kasten voor meer informatie.

VHJ Bank Grey 4002 Kastenmeubel meubels meubelen deurne venray stoffering gordijnen vloeren pvc interieur wonen advies fauteuils advies relax relaxfauteuils sfeer relaxstoel  stoelen bedden

Een kast is een bergruimte in een woning of gebouw al of niet afsluitbaar met een deur. Deze kunnen in wanden worden weggewerkt of als losse elementen worden geplaatst en worden dan meubels genoemd. Meestal worden ze gebruikt voor het opslaan van gebruiksvoorwerpen. Sommige kasten hebben horizontale schappen, andere hebben laden erin. Een ladekast is een  kast met alleen laden erin. Het beoogd gebruik van de kast beïnvloedt de keuze tot inrichting van de kast.

Eeuwenlang was de kist het voornaamste opbergmeubel in huis. Pas in de 17e eeuw gaan toog-, kolom- en kussenkast het interieur van de rijke kooplieden overheersen. Later werden er in iedere woning muurkasten gebouwd. Deze zijn de laatste decennia helemaal verdwenen. Omdat we nu veel meer spullen hebben om op te bergen dan ooit zien we een toename naar de vraag van bergkasten.